ruta 05


RUTA 05: caminada pels turons d’en Fanxó i Cérvol de Castelldefels.

Distància: 8.0 Km
Caminada circular
Duració aproximada recorregut:  2 h. 45’
Desnivell : 360 m. acumulats positiu (+ 360 m. negatiu = 720 m. total )
Alçada màx.: 310 m.
Característiques del medi natural: Caminada de muntanya i urbana.
Grau de dificultat: mitjà (compte a l’estiu amb la calor)
Riscos de la activitat: el propis d’una caminada de muntanya. Els senders del Garraf son pedregosos i amb forts pendents. En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s'ha de respectar el codi de circulació. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir la participació. Recomanable estar federats o disposar d’assegurança d’accidents de muntanya.00.- Punt de partida i arribada: plaça del l’Ajuntament / Església:

01.- Deixant a l’esquena l’Ajuntament, sortirem pel carrer de l’Església direcció Nord-Est (4 travessies) fins arribar al carrer Isaac Peral, a on està cal Garrofer amb la seva torre de defensa.

02.- Girarem a l’esquerra pel carrer Isaac Peral en lleugera pujada. Tot seguit arribarem  a una cruïlla, girarem a l’esquerra per Bisbe Urquinaona per la vorera de dalt. A uns 150 m veurem un camí que puja amb una barana en zig-zag. L’agafarem i tot seguit trobarem la masia La Goma (casal de la cultura).

03.- Seguirem el camí en zig-zag fins al castell, un cop a dalt, seguirem pel costat de la muralla fins arribar a la porta principal a la plaça del castell.04.- D’esquenes a la porta del castell anirem recte direcció muntanya (Nord-Oest), passarem una torre de defensa i una rotonda, pujarem les escales i seguirem recte pel camí asfaltat fins arribar a cal Ganxo.


05.- Agafarem el camí de la esquerra de cal ganxo direcció muntanya seguint les marques blanques i verdes (SL-99 direcció la morella). Passat Cal Ganxo agafarem la pista de l’esquerra, veurem a la dreta les ruïnes de can Gall i, poc més endavant, la Roca Negra formació rocosa, símbol del Centre Excursionista Roca Negra, a mà esquerra, en el fondo, veurem “La Guixera”.

06.- Seguint el camí i després d’una minigrimpadeta, arribarem al coll de Bertils (o de Sta. Maria) (167 m). Veurem davant nostre la formació coneguda com “la dona morta”. Girarem a l’esquerra (Sud-Oest 227º) seguint els indicadores blanc i verd pujant pel pronunciat corriol direcció la Morella.

07.- Al final d’aquesta primera pujada està el turó d’en Fanxó (278 m.). Tindrem una bona vista de Castelldefels, delta del Llobregat, Barcelona, i de les diferents muntanyes que l’envolten. Seguirem les indicacions direcció la Morella (Sud-Oest 234º).09.-Donarem mitja volta i tornarem pel mateix camí fins arribar de nou al coll de Bertils (o Sta. Maria), a on girarem a mà dreta pel mateix camí que hem agafat per pujar des de cal Ganxo. Poc abans d’arribar a aquesta masia, a mà dreta hi ha unes escales (en la fita diu “la Guixera”), les baixarem, passarem una passarel·la de fusta i tot recte hi ha un altre tram de escales que baixarem fins al final, seguirem direcció Sud-Est (118º) tot recte fins arribar al pícnic de can Roca. Seguirem baixant per la pista fins trobar el carrer del Castanyer, seguirem baixant fins que fa una corba a mà esquerra, agafarem a mà dreta el carrer Dr. Fleming i seguirem baixant fins arribar al parc de la muntanyeta.

10.- Traspassarem el parc en direcció Sud. A mà esquerra podem veure un petit estany. Per darrera de la petita construcció del bar surt un camí entremig dels arbres, l’agafarem en direcció Sud.

11.- caminarem pel parc, entre pins fins arribar a la torre de defensa de la derruïda masia de Can Valls en el antigament anomenat Puig de Guardiola. Arribarem al carrer Santiago Rusinyol. Girarem a la esquerra, passarem una rotonda i girarem a la dreta pel carrer pintor Serra Santa fins arribar a la plaça del Ajuntament / Església, inici i final d’aquest recorregut.

        


Actualitzat agost/2018