ruta 01


RUTA 01: una passejada pel poble de Castelldefels
(en blau, versió sense pujar al castell).
Distància: 2,8 km. (2,0 km sense pujar al castell).
Caminada circular.
Duració aproximada de recorregut: 1 h.
Desnivell: 40 m acumulats positiu (i 40 m negatiu = 80 m total).
Sense pujar al castell: 10 m acumulats positiu (i 10 m negatiu = 20 m total).
Alçada màx.: 50 m. (10 m sense pujar al castell).
Característiques del medi natural: Caminada Urbana.
Grau de dificultat: baix (sense pujar al castell: molt baix).
Riscos de l'activitat: els propis d’una caminada urbana. En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s'ha de respectar el codi de circulació. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir la participació.


Persones amb mobilitat reduïda: El recorregut d’aquesta ruta està pràcticament adaptat, és a dir, que no hi ha barreres, però això no vol dir que sigui idoni per fer-se en cadira de rodes. Hem intentat expressar les dificultats del recorregut per a persones amb mobilitat reduïda amb comentaris i itineraris alternatius en els punts que hem cregut que són més difícils.


00. Punt de partida i arribada: plaça de l'Ajuntament / Església.


01. Des d'aquest punt sortirem pel carrer pintor Serra Santa direcció Nord-oest (carrer que està entre l’església i l’antic col·legi). Quan arribem al següent carrer, Santiago Rossinyol, girarem a l’esquerra i seguirem per ell, passarem una rotonda i pujarem fins al cap de dalt del carrer. (antigament anomenat Puig de Guardiola). (persones amb mobilitat reduïda hauran de fer el recorregut alternatiu, just abans de la pujada girar a la dreta pel carrer Dr. Trueta fins a arribar a l'estany de la muntanyeta).

02. En aquest punt girarem a mà dreta per passar pel costat de l'antiga torre de defensa de la derruïda masia de Can Valls. Ens endinsarem en el parc de la muntanyeta entremig de pins i garrofers. (persones amb mobilitat reduïda estaran anant pel carrer Dr. Trueta, itinerari paral·lel).

03. Quan arribem a l’esplanada del parc, girarem a la dreta per baixar pel costat d’un petit estany (en aquest punt es retroben amb l'itinerari de les persones amb mobilitat reduïda).

04. i seguirem tot recte per l'avinguda Josep Tarradelles.

05. Al final de l’avinguda Josep Tarradelles agafarem el carrer Dr. Barraquer, distingible perquè a la cantonada està la Creu Roja i a l'esquerra un club esportiu. Quan arribem al següent carrer, Bisbe Urquinaona, girarem a l'esquerra i seguirem per ell en direcció Nord-est. Passarem per davant de la masia Can Roca de Baix i de la nova Biblioteca.

06. Uns metres més endavant comença el camí que puja al castell, és una rampa en zig-zag amb una gran barana de ferro. Agafarem aquest camí cap a dalt i a pocs metres trobarem l'antiga masia La Goma, actual Casal de la Cultura.

07. (Versió sense pujar al castell: saltar aquest punt i anar al 07 bis). Seguirem pujant fins a arribar al castell, símbol i referència de la nostra ciutat. En aquest punt i entremig dels arbres podrem veure diferents vistes del poble, canal olímpic, platja i també el castell, amb la seva ermita mil·lenària i les diferents construccions del castell fetes en diferents etapes durant els més de mil anys d’existència. (les persones amb mobilitat reduïda han de valorar si la pujada al castell té un pendent massa pronunciat per a les seves capacitats. En tot cas, la ruta torna a passar per aquest punt de baixada, per tant, es pot obviar fer aquest tram i recomanem la versió 07 bis. L’accés al castell és menys pronunciat si es fa per l’avinguda primer de maig).07 bis. Versió sense pujar al Castell: si voleu evitar la pujada al castell, una vegada hem vist el Casal de la Cultura, en lloc d'agafar el camí en pujada, agafarem el camí que baixa i seguirem pel carrer Bisbe Urquinaona en lleugera pujada fins a arribar al carrer Isaac Peral, que l’agafarem a la dreta en baixada. (saltem el punt 08 i passem directament al punt 09).


08. Tornarem pel mateix camí pel qual hem pujat al castell, però a mitja baixada hi ha un desviament en una de les corbes. Agafarem per aquest camí fins a arribar davant mateix del C.A.P. per baixar pel carrer Isaac Peral. (les persones amb mobilitat reduïda, si han pujat al castell, és millor que segueixin baixant pel camí encimentat fins al carrer Bisbe Urquinaona, i per ell, a l’esquerra, fins al carrer Isaac Peral, punt 07 bis).

09. Tot seguit veurem l'antiga masia de cal Garrofer i la seva torre de defensa.

10. Continuem baixant pel carrer Isaac Peral fins a arribar a la plaça major, antic centre del poble. Queda en peu una torre de defensa i la configuració més o menys inicial del que era aquesta plaça a on antigament hi havia una posada.

11. Tornarem enrere pel carrer Isaac Peral fins al carrer de l’església, girarem a l'esquerra en direcció Sud-oest. Aquest carrer ens durà directament fins a la plaça de l'Ajuntament / Església. Origen i final d’aquesta caminada.


actualitzat: agost 2018