Proposta de rutes a peu pels voltants de Castelldefels i pel Garraf:

Proposta de rutes a peu pels voltants de Castelldefels i pel Garraf:

En aquest blog trobareu rutes per Castelldefels de diferents graus de dificultat, des de la suau passejada urbana a què ens ensenya la duresa del massís del Garraf. Quasi tots els itineraris són circulars i comencen i acaben a la placa de l'Ajuntament / Església de Castelldefels.

Les nostres caminades estan pensades per passar una estona distreta i distesa per la muntanya o per Castelldefels, és per això que heu de llegir les normes i recomanacions (més a baix en aquesta mateixa pàgina) per tal que el dia esdevingui adequat per a tothom.

Els autors de les propostes no es fan responsables de l'ús d’aquestes rutes ni dels danys que puguin produir-se per la bona o mala interpretació de les explicacions d'aquestes,  ni de les errades que hi puguin haver, ni dels canvis que es puguin produir en els camins en el temps.

Les rutes 01,02 i 03 son urbanes i recorren diferents espais singulars de la nostra ciutat. Totes passen pel Castell, símbol i referència del nostre municipi. Els recorreguts d’aquestes tres rutes estan pràcticament adaptats, és a dir, que no hi ha barreres, però això no vol dir que siguin idonis per fer amb cadira de rodes. Heu de valorar si els recorreguts 02 i 03, per la seva longitud, s’haurien de fer a trams en diferents dies.

Les rutes 04, 05 i 06, també les G0x comencen a endinsar-se pel Garraf, aquest massís, d’origen calcari, és molt pedregós, amb forts pendents i amb molt pocs arbres, això fa que a l'estiu sigui particularment dur caminar per ell. Entre la seva vegetació abunda el gàrric, els esbarzers i d’altres plantes que esgarrapen, per tant, es recomana dur pantaló llarg. En certes zones del Garraf és fàcil trobar avencs (coves verticals), heu de vigilar de no caure dins d’alguna d'aquestes obertures naturals.

Les rutes referenciades amb la G0x..., són rutes que surten del poble i s’endinsen en el Garraf, són de distàncies, desnivells i recorreguts amb més dificultat, per tant, són per a caminants avesats a les rutes de muntanya.

Per últim, Tingueu present que en el Garraf hi ha més corriols que pistes, això fa que sigui fàcil equivocar-se i anar pel camí erroni.