NORMES I RECOMANACIONS

Recomanacions per a totes les rutes, sobretot per les caminades 04, 05, 06 i per a totes les rutes G01...:

IMPORTANT: Advertiments i normes de les caminades:

Aquestes caminades estan pensades per passar una estona distreta i distesa per la muntanya o pel municipi de Castelldefels, és per això que heu de llegir i seguir les normes i recomanacions (més a baix en aquesta mateixa pàgina) per tal que el dia esdevingui adequat per a tothom.

Els autors de les propostes no es fan responsables del ús d’aquestes rutes ni dels danys que puguin produir-se per la bona o mala interpretació de les explicacions de les mateixes,  ni de les errades que hi puguin haver, ni dels canvis que es puguin produir en els camins en el temps.

Mobilitat reduïda: Moltes d’aquestes rutes estan pràcticament adaptades (a excepció del bloc de muntanya), és a dir, que no hi ha barreres (o molt poques), però això no vol dir que siguin idonis per fer amb cadira de rodes, a vegades hi ha escales, rampes pronunciades i algun tram de terra, però també hi ha rutes alternatives en molts d’aquests casos per arribar al lloc singular, recomanem dur mapa de la zona. En alguns casos hem intentat expressar les dificultats del recorregut per a persones amb mobilitat reduïda amb comentaris i itineraris alternatius en els punts que hem cregut que son més difícils.

ATENCIÓ:
- Rutes que facin tram per la Muntanya (propera o llunyana): Per anar per la muntanya heu d’estar federats o disposar d’una assegurança adient que cobreixi tant el rescat com els danys que us pugueu fer anant per la muntanya.

- Ruta de les Masies i Torres: Moltes de les Masies i Torres estan dins de terrenys particulars, per tant, s’ha de respectar la propietat privada i veure les Masies i Torres a distància sense interferir ni molestar a les persones que es trobin en el seu espai. 

Informació prèvia que heu de llegir i valorar abans de decidir la vostra participació:

IMPORTANT: Advertiments i normes de les caminades:

Tingueu present que pel simple fet de triar una d’aquestes caminades, assumiu que, per les característiques pròpies d’aquesta activitat i per ser realitzada en un entorn natural, no pot estar exempta de risc i l’accepteu, i que aquesta decisió s’ha pres de forma lliure, voluntària i conscientment.

Prèviament heu d’haver llegit i entès la ruta o trajecte de la caminada que aneu a realitzar, heu de valorar el grau de dificultat d’acord a la vostra condició abans de decidir fer la caminada, heu d’assumit el riscos de la mateixa i preocupar-se de dur el material i equipament necessari per l’activitat.

Els que proposem aquestes rutes declinen tota responsabilitat respecte a qualsevol dany i/o perjudici que la participació en aquestes activitats pugui causar als caminadors. Els participants es fan responsables dels danys i perjudicis que puguin ocasionar a altres caminadors, a ells mateixos o a terceres persones físiques o jurídiques. En les activitats de muntanya heu d'estar assegurats individualment en totes aquelles en que participeu (incloses aquestes rutes). La llicència de la FEEC/FEDME té un apartat específic d’assegurances amb diverses modalitats depenen de la activitat que penseu fer.

Informació prèvia que heu de llegir i valorar abans de decidir la vostra participació:

- En la descripció de cada caminada trobareu la informació especifica i concreta referent a la ruta o trajecte, grau de dificultat, riscos de la activitat i horaris. Ho heu de llegir i valorar d’acord a les vostres capacitats, abans de decidir la vostra participació.
Estigueu alertes a la dificultat de la caminada: La dificultat està establerta segons els criteris comuns utilitzats en senderisme, tenint en compte la longitud de l’itinerari, els desnivells que s’han de superar, l’estat dels camins i la temperatura ambient del lloc per on transcorre l’itinerari.
            Segons aquests criteris està feta la següent classificació:
            - Dificultat baixa: ruta suau per a persones acostumades a caminar.
            - Dificultat mitjana: ruta per a persones amb experiència en caminades.
            - Dificultat alta: ruta complicada, només apta per a persones amb molta experiència

- Edat: Excursions recomanades a partir de 10 anys. Els menors d’edat hauran d’anar acompanyats pels seus pares o d’una persona responsable major d’edat.

- Coneixements tècnics mínims requerits: Els propis de qualsevol caminada urbana o activitat de senderisme de muntanya i d’acord a la dificultat anunciada en cada caminada.

- Patologies que desaconsellen l’activitat: Abstenir-se persones no acostumades a caminar, amb problemes respiratoris, cardíacs o altres patologies que facin desaconsellable realitzar esforços importants. Si teniu problemes cardíacs, respiratoris, si patiu diabetis o qualsevol altra malaltia significativa ho heu de consultar amb el vostre metge d’acord a la ruta que penseu fer. Persones que es mediquin amb anticoagulants (tipus sintrom o similar) haurien d’abstenir-se de fer les caminades de muntanya pel risc que comporta si patissin qualsevol ferida durant el trajecte.

- Requisits físics i psíquics: Heu de ser conscients de la vostra capacitat i preparació per afrontar la dificultat de la caminada, i heu de vetllar per la vostra integritat física durant tot el recorregut. Les caminades de muntanya són recomanades únicament per a persones que, tot i estar habituades a l'esport, hagin realitzat una preparació prèvia escaient.

- Normes d’actuació:
- Es obligat guardar un respecte absolut a les més essencials normes esportives, de companyia, de respecte per la natura, a les propietats, masies i conreus per on passi la caminada. Els participants es fan responsables dels danys i perjudicis que puguin ocasionar a altres caminadors, a ells mateixos o a terceres persones físiques o jurídiques.
- Trams i cruïlles amb trànsit rodat: En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s'ha de respectar el codi de circulació.

- Equip i material: El participant ha de preveure el material necessari d'acord a la descripció de la caminada, sobretot per les de muntanya, en termes generals son:
- Calçat adequat per a camins de muntanya (totalment desaconsellat calçat tipus platja, tenis, esports de pista, etc..). Es recomana que tingui la sola gravada i la canya alta per evitar relliscades i protegir el turmell.
- Roba adequada per a camins de muntanya, es recomanat dur pantalons llargs i màniga llarga. Estigueu atents a la meteorologia per si fos necessari dur un impermeable.
- Menjar i aigua suficient en funció del recorregut previst.
- Gorra per protegir-se del sol i crema de protecció solar.
- Telèfon mòbil amb la bateria carregada
- Mapa de la zona amb l’itinerari que aneu a fer identificat, brúixola (i altímetre). Si        teniu  GPS podeu baixar-vos el track de la ruta per seguir-lo amb més facilitat.
- Una petita farmaciola i un xiulet

- Mesures d’emergència: En cas d’accident o perill imminent el telèfon d’emergències és el 112 si la situació ho requereix.

- Mesures de protecció mediambiental: S’ha de guardar  respecte al mediambient: No llenceu cap tipus de deixalla (encara que sigui orgànica), no arranqueu cap mena de planta i no destorbeu a la fauna.

Notes addicionals:
- Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de sortir.
- No heu de tocar  les torres elèctriques que pugueu trobar en el recorregut
- Tingueu present la temporada de caça i la possibilitat de trobar-vos caçadors o batudes de senglar per la zona. Informeu-vos abans de escollir el recorregut.
- Si porteu gos, sou responsables del comportament del animal. Cal dur-lo lligat i seguir les normatives concretes referents al animal.

NOTES Culturals:
- La ruta de les Torres (de les quals queden restes dempeus) està basada en les descrites en el llibre: “El Castell i les Torres”, Guia del Patrimoni Arquitectònic de Castelldefels I, del autor: Albert López i Mullor.

- La ruta de les Masies (de les quals queden restes dempeus) està basada en les descrites en el llibre: “Les Masies”, Guia del Patrimoni Arquitectònic de Castelldefels II, dels autors: Josep Campmany i Guillot, Albert López i Mullor, Josep Puigdemont i Vinyals, Montserrat Sanz i Borràs. 

El Parc del Garraf té un Web a on es pot trobar informació:

Recomanacions del Parc del Garraf:

Aplicació al mòbil del Parc del Garraf:

Itineraris d’interès del Parc del Garraf:

La fauna i flora del Parc del Garraf:


(actualitzat setembre/2018)